Søgefelt

Primære faneblade

  International arbejdsmiljødag

  Arbejdsmiljøblog

  International arbejdsmiljødag

  28. april 2011 - 0:00

  DFL markerer i dag, den 28. april, at det er international arbejdsmiljødag. I år har vi valgt at markere dagen under overskriften “Sikkert og sundt arbejde for alle”
   
  I forsikringsbranchen står vi overfor en dagligdag, hvor det er blevet meget relevant at tale om arbejdsmiljø i krisetider, og hvor overskriften på næsten alle personalemøder er: I skal være færre – og producere mere.
   
  Det er ikke svært at fatte, at sådan et pres skaber mere sygdom og støder flere ud af arbejdsmarkedet, og det er formentlig også tilfældet i forsikringsbranchen. En undersøgelse blandt FTF’ere viser, at flere end nogensinde før sendes på førtidspension, langt de fleste på grund af psykisk nedslidning.
   
  Det er både trist og dyrt for den enkelte som rammes, for selskaberne og for vores samfund, at så mange af vores kollegaer må stoppe deres arbejdsliv før tid, fordi de bliver syge af at gå på arbejde.
   
  Vores arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentatner gør hver dag en kæmpe indsats for at mindske belastningerne, men de er oppe imod en overmagt, der hedder budgetter og økonomi på den enkelte arbejdsplads.
   
  FTF-formand Bente Sorgenfrey siger i en kommentar til arbejdsmiljødagen: “1.400 mennesker dør af dårligt psykisk arbejdsmiljø om året. Det er et af de store arbejdsmiljøproblemer, som de nye regler skal være med til at bekæmpe. Parterne på arbejdspladserne tvinges nu til at arbejde sammen om at få deres arbejdsmiljøindsats ind på alle niveauer i planlægning og drift. Det er vigtigt, når det handler om det psykiske arbejdsmiljø, hvor det er afgørende, at forebyggelsen bliver en integreret del af virksomhedens drift”
   
  Venlig hilsen
   
  Peter K

  25. oktober 2017 - Odeon, Odeons Kvarter, 5000 Odense C

  I dette foredrag giver tech-ekspert David Guldager et fornyende og morsomt indblik i den...

  23. oktober - 19. december 2017 - Forsikringsakademiet, Rungsted Strandvej 107, 2960 Rungsted Kyst

  24. - 25. oktober 2017 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  25. oktober 2017 - FTF København, Niels Hemmingsens Gade 12, 1153 København

  25. oktober 2017 - Tryg, Sommervej 31C, 8210 Aarhus V

  26. oktober 2017 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5