Søgefelt

Primære faneblade

  My name is Bond - Eurobond!

  Landsformandens blog

  My name is Bond - Eurobond!

  7. november 2011 - 0:00

  Tro mig når jeg siger, at hvad der sker i EU kan få alvorlige konsekvenser for vores hverdag her i Danmark.

  Tag bare hele den samfundsøkonomiske krise, som vi nok havde troet ville klinge ud til fordel for ny vækst. I stedet taler økonomerne nu om en langvarig og dyb krise, som på mange måder kan sammenlignes med det store kollaps i 1930’erne. Skulle man ikke tro, at vi var blevet klogere og havde fået flere advarselslamper og værktøjer til netop at undgå sådan noget?

  Selv om DFL er en meget lille spiller i den store EU-sammenhæng, så har vi den klare mission at arbejde på at påvirke EU-beslutningstagerne til at tage de beslutninger, som tjener DFL’s medlemmer bedst. Påvirkningen sker via NFU, vores nordiske forening for faglige organisationer på finansområdet, samt via UNI Global Union Europe og vores danske paraplyorganisation FTF.

  På den nyligt afholdte UNI Europe konference i Toulouse var netop krisen og hvad EU kan og vil gøre for at håndtere den oppe til diskussion.
  Fra EU har man fremlagt tanker om nogle økonomiske værktøjer til at styre krisen – eksempelvis Eurobonds, som er en slags obligationer, der garanteres af EU-landene. Men hvordan sikres køberne af Eurobonds og hvad skal pengene bruges til? Pengene fra salg af Eurobonds kan betyde, at EU pludselig står som ejer af finansielle virksomheder omkring i Europe – og vil det betyde noget for din hverdag, hvis selskabet pludselig styres fra Bruxelles?

  Også beskatningen af finanssektoren var oppe til debat i UNI. Heldigvis ser det her ud til, at EU lægger sig fast på en beskatning af transaktioner og ikke på den direkte giftige lønsumsafgift. Beskattes lønninger vil finanssektoren fyre medarbejdere, så det skal vi arbejde hårdt for at undgå.
  Der er også spørgsmålet om EU skal indføre en minimalløn? Tanken er jo pæn, men skal den så være ens for alle lande og alle typer medarbejdere – eller hvad er tanken? Også indførelse af europæisk minimalløn kan være en bombe under vores arbejdspladser.

  Det er hårdt arbejde at sætte sig ind i de mange forslag og problemstillinger, men jo mere af vores hverdag, der reguleres gennem EU-regler, desto vigtigere er det, at vi kigger ud over vores hjemlige andedam.

  Også selv om det er vanskeligt og absolut ikke altid spændende!

  25. oktober 2017 - Odeon, Odeons Kvarter, 5000 Odense C

  I dette foredrag giver tech-ekspert David Guldager et fornyende og morsomt indblik i den...

  23. oktober - 19. december 2017 - Forsikringsakademiet, Rungsted Strandvej 107, 2960 Rungsted Kyst

  24. - 25. oktober 2017 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  25. oktober 2017 - FTF København, Niels Hemmingsens Gade 12, 1153 København

  25. oktober 2017 - Tryg, Sommervej 31C, 8210 Aarhus V

  26. oktober 2017 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5