Søgefelt

Primære faneblade

  Karriereudvikling

  Gør dit arbejdsliv målstyret, så du reducer dit behov for held. Tager du magt over de ting, du kan styre i din karriere, så vil din succes også i højere være et resultat af dine handlinger. Jo bedre du planlægger din karriere, jo heldigere bliver du.
  Mange os overlader karrieren til tilfældighederne. Vi planlægger ikke vores karriere. Vi uddanner os, finder job, skifter job, bliver forfremmet, skifter arbejdsopgaver og bliver måske chef, uden at det er resultatet af nogen særlig plan. Og det vil typisk gå meget godt. Den almindelige fremdrift, som øget erfaring giver, betyder ofte at der tilfældigvis opstår muligheder, som vi tilfældigvis griber og som tilfældigvis harmornerer med vores præferencer.
   
  Hvis det er svært at finde ud af, hvad vi egentlig vil, kommer vi let til at slippe roret og lade vind og vejr lede os. Inaktiv karriereplanlægning kan faktisk føre til et godt arbejdsliv, men overlader vi det hele til heldet og tilfældet, bliver resultaterne ofte derefter - tilfældige.
   
  Det er faktisk lidt underligt, at vi lader tilfældigheden råde på et område, der er så vigtigt for vores velbefindende, som arbejdslivet og karrieren er. Forklaringen er nok delvis, at tidsperspektivet er langt, og derfor kan være svært at overskue. En anden forklaring er måske, at mange af os, ligesom med kærligheden, godt kan lide den romantiske forestilling om, at vi tilfældigvis ramler ind i lykken.

  Find dine mål, gå efter dem

  Hvis du gør dit arbejdsliv målstyret, reducerer du behovet for held. I stedet for at bruge dine ressourcer på at håbe på, at der sker et eller andet lykkeligt for dig, handler det om at tage maksimal magt over de ting, du faktisk har magt over, og så lade din succes være resultatet af en sammenhængende række af handlinger fra din egen side. Det handler om at blive heldig med vilje. I karriere gælder det, at jo bedre du planlægger, jo heldigere bliver du.
   
  Brug siderne i venstremenuen til at få facon på din karriereplanlægning.
  Husk, du skal være logget ind for at at kunne se og tilgå siderne.
   

  Ikke medlem af Forsikringsforbundet? Bliv medlem nu og få afgang til Forsikringsforbundet's karriereudviklingsværktøjer

  Som medlem af Forsikringsforbundet får du et personligt login til hjemmesiden. Dit login giver dig adgang til samtlige værktøjer og services på Forsikringsforbundet.dk - herunder hele karriere-afsnittet med omfattende praktisk information om karriereplanlægning og jobsøgning.

  Meld dig ind i dag og få retning på din karriere.

  BLIV MEDLEM NU

   
  Kontaktperson:

  Julekalender 2017 - se vinderne

  03. december 2017

  Hver dag fra den 1. december og frem til juleaften trækker vi lod om fire...

  13. december 2017 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5, København - lokale 3.5

  15. december 2017 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5

  24. januar 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5, lokale 1.3

  29. - 31. januar 2018 - Kobæk Strand, Kobækvej 85, 4230 Skælskør

  26. - 27. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5