Søgefelt

Primære faneblade

  OK2014: Finansforbundet har kraftigt våben

  OK-blog

  OK2014: Finansforbundet har kraftigt våben

  17. februar 2014 - 15:46

  Finansforbundet og FA forhandler netop nu

  I disse timer - mandag den 17. februar og tirsdag den 18. februar - fortsætter Finansforbundet og FA deres forhandlinger om næste overenskomst. Endnu er intet sluppe ud fra mødet, men resultatet kan være forslag til ny overenskomst, yderligere forhandlinger, evt. i Forligsinstitutionen, eller måske varsel om konflikt. Det sidste er et meget stærkt våben for Finansforbundet, da en konflikt blandt medlemmerne kan lamme hele banksektoren og dermed alle betalingsstrømme i Danmark. Det er dels et problem for bankerne, men bestemt også en meget vanskelig situation for hele samfundet.

  Siden seneste forhandlingsmøde den 30. og 31. januar er den toneangivende overenskomst på industriområdet faldet på plads med lønstigninger på 1,5 - 1,7 pct. over de næste tre år. Dette er smittet af på overenskomsten for de butiksansatte i HK Handel, og også Horesta og 3F er blevet enige med deres forhandlingsparter om aftaler, der økonomisk lægger sig op af industriens aftale.

  Bliver Finansforbundet og FA ikke enige ved det igangværende møde, så vil forhandlingerne uden tvivl fortsætte i forligsinstitutionen. Endnu er der ikke truet med konflikt. Finansforbundet eller FA skal aflevere konfliktvarsel senest 28. februar, hvorefter en strejke eller lockout kan træde i kraft den 1. april.   I Danmark har der aldrig været strejke på bankområdet, ikke mindst fordi de finansansatte sidder på et meget stærkt strejkevåben: Ved en konflikt kan man risikere at ingen betalingsstrømme vil fungere, så længe konflikten varer. Der er ingen tvivl om, at det er et våben, som meget nødigt tages i brug, for skaderne og problemerne kan blive uoverskuelige.

  DFL har næste forhandlingsmøde med FA den 24. februar. Meget afhænger dog af situationen mellem Finansforbundet og FA, da vores to forbund historisk altid har fået samme ramme for overenskomsten.

  Kommentarer

  Forhandlingerne mellem FF og FA er brudt sammen, hvor står DFL lige nu??:

  http://finanswatch.dk/Finansnyt/article6496051.ece?utm_source=Feed&utm_medium=top&utm_campaign=Morgen&utm_content=2014-02-18+08%3A10%3A00

  Lars H. Knudsen

  Jeg har talt med Lone Clausen om status og den er, at Finansforbundet og FA skal mødes i Forligsinstitutionen, og at DFL afventer hvad der sker dér. DFL har næste forhandlingsmøde med FA den 24. februar, men er tingene ikke afklaret mellem Finansforbundet og FA er det usikkert hvor langt vi kan komme ved dette møde.

  Hej Lars.
  Mange tak for dit hurtige svar.
  Kunne man tænke sig, at DFL vil slække på kravene i forhold til FF, for at undgå ovennævnte strejke-situation, eller vil DFL danne fælles front med FF?

  Lars H. Knudsen

  Se, det vil jeg ikke kaste mig ud i gisninger om - det er alene vores landsformand, som kan kommentere det. Jeg er i dialog med Lone og vil snarest muligt lægge en officiel kommentar ud her på hjemmesiden.

  Julekalender 2017 - se vinderne

  03. december 2017

  Hver dag fra den 1. december og frem til juleaften trak vi lod om fire ...

  07. marts 2018 - Tryg, Sommervej 31C, 8210 Aarhus V

  Arrangementet starter ud med en middag Inden foredraget. 

  29. - 31. januar 2018 - Kobæk Strand, Kobækvej 85, 4230 Skælskør

  26. - 27. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5

  28. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  01. marts 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  05. marts 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5, København - lokale 3.5