Søgefelt

Primære faneblade

  Det drejer sig om din fremtid

  Landsformandens blog

  Det drejer sig om din fremtid

  29. januar 2014 - 12:03

  I DFL sidder vi i skrivende stund – her i slutningen af januar – i forhandlinger med arbejdsgivernes organisation, FA. Det gør vi, fordi vores overenskomster udløber den 1. april i år. En overenskomst gælder normalt i to år og skal så fornys gennem forhandlinger mellem DFL og FA, eller mellem DFL og dit selskab, hvis den er lokal.

  Gennem årene er overenskomsten blevet bedre og bedre. I dag sikrer den, at alle ansatte under overenskomsten har trygge forhold i deres job, får en rimelig løn og bliver behandlet godt, hvis de af den ene eller anden årsag slutter i jobbet. Hvis det er for at blive pensioneret, så har overenskomsten også sikret en pæn indbetaling til pensionsordningen.

  Så er der overhovet noget tilbage, at forhandle med arbejdsgiverne om?

  Ja, det er der i høj grad. Dels skal vi forhandle os frem til en lønramme for de kommende år, og dels skal vi sikre, at overenskomsten løbende tilpasses udviklingen i selskaberne og i samfundet.

  Lønmæssigt har vi på DFL-området accepteret nogle meget beskedne justeringer ved de seneste overenskomster. Set i lyset af, at forsikrings- og pensionsbranchen trives og præsenterer store overskud er det nu rimeligt, at medarbejderne belønnes for deres mådehold og store indsats. Derfor går vi denne gang efter at få mærkbare lønstigninger.

  Det gør vi efter de seneste stormfulde og kritiske år, hvor DFL har haft primær fokus på at bevare arbejdspladserne.

  Branchen ændrer sig, og det kan vi mærke. Der digitaliseres på livet løs, og også jobbene ændrer sig. Det kræver fokus på kompetence og på, at selskaberne ikke bare fyrer og ansætter nye, men giver deres mange loyale medarbejdere muligheden for at være med i fremtiden. Det kræver også forståelse for, at opfattelsen af arbejdstid ændrer sig.

  Derfor forhandler vi også om tilretninger og forbedringer i overenskomsten, som vil øge din tryghed.

  Du kan trygt stole på, at selv om branchen udvikler sig og overenskomsten løbende tilpasses, så vil DFL altid sætte medlemmernes interesser øverst.

  Dine interesser.
   

  Venlig hilsen

  Lone Clausen
  Konstitueret landsformand for DFL

  Kommentarer

  Carsten P. Larsen

  Tillykke med titlen som Konstitueret landsformand, Jeg er samtidig ikke i tvivl om at du kan og vil sikre vores medlemmers interesser står øverst. Jeg glæder mig til at se resultaterne for denne OK :)

  Tillykke Herfra !

  Carsten
  Alm. Brand

  Julekalender 2017 - se vinderne

  03. december 2017

  Hver dag fra den 1. december og frem til juleaften trækker vi lod om fire...

  19. januar 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5, lokale 3.5

  29. - 31. januar 2018 - Kobæk Strand, Kobækvej 85, 4230 Skælskør

  26. - 27. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5

  28. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  01. marts 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V