Søgefelt

Primære faneblade

  ’Digitalt Big Bang’ i forsikringsbranchen

  Landsformandens blog

  ’Digitalt Big Bang’ i forsikringsbranchen

  20. december 2013 - 12:13

  Først var der Next. Så var der Gerda Nielsen Familie Forsikring. Så dukkede MinForsikring op og sammen med COOP/GF Forsikring har der været et regulært digitalt ’Big Bang’ i forsikringsbranchen inden for kort tid. Topfolk fra de traditionelle selskaber har ellers ofte udtalt, at det danske forsikringsmarked var så effektivt, at nye spillere ikke kunne konkurrere rent prismæssigt.

  Men det holder ikke – eller gør det?

  I hvert fald er de nye internet-baserede selskaber dukket op, og melder selv ud, at de vil tilbyde forsikring på enklere vilkår og til lavere priser end de traditionelle selskaber. Som led i deres ønske om at skille sig ud fra de traditionelle selskaber bruges argumenter som ikke at skele til hvor i landet kunden bor. De vil også benytte en rent elektronisk salgs- og skadesbehandling, hvor kunderne betjener sig selv på nettet.

  Så hvad sker der med de traditionelle forsikringsfolk, der sidder klar ved telefonen eller mødebordet til at give god kundeservice og kompetent rådgivning? Ja, dem er der ikke levnet meget plads til i de nye digitale selskaber.

  Og dog, for måske er de nye digitale selskaber slet ikke så nye endda.

  Next Forsikring er i virkeligheden en salgskanal for NEM Forsikring, der også ejer halvdelen af selskabet. Hos NEM Forsikring tager man sig af alt det praktiske omkring de forsikringer, som sælges hos Next. Hos Gerda Nielsen Familie Forsikring – som prøver at dække over det digitale med et gammeldags-klingende navn – er man i virkeligheden salgskanal for forsikringsgiganten AIG. Og forsikringssalget i COOP’s netbutik håndteres af GF Forsikring.

  Så det er småt med nye digitale selskaber, som virkelig er nye. Vi ser derfor ikke en markant udvidelse af vores branche, men at man lægger digitale salgskanaler uden på eksisterende forsikringstjenester. Dermed kommer man heller ikke i Finanstilsynets søgelys, for både NEM, AIG og GF er jo solide, anerkendte selskaber.

  Set fra DFL's synspunkt – som vi sikkert deler med arbejdsgiverne (FA) – så er det vigtigste at sikre ordentlige forhold i branchen og kompetent behandling af kunderne, uanset hvad type selskab, der er tale om.

  Som branchedækkende fagforening står DFL naturligvis klar til at organisere medarbejderne i de nye selskaber, og dermed sikre medarbejderne lønninger og arbejdsforhold på linje med deres kolleger i de traditionelle selskaber. Det gælder også it-medarbejdere, teamledere og andre typer medarbejdere.

  Det er ikke DFL's opgave at fastlåse udviklingen, men at være positive og åbne for dialog omkring nye typer selskaber og medarbejdertyper. Vores opgave er at sikre, at medarbejderne i forsikringsbranchen har ordentlige løn- og ansættelsesvilkår.

  Kommentarer

  Jesper Johansen

  AIG er ikke et tysk selskab - det er fra USA.

  Lars H. Knudsen

  Tak for din kommentar. Teksten er rettet til.

  25. oktober 2017 - Odeon, Odeons Kvarter, 5000 Odense C

  I dette foredrag giver tech-ekspert David Guldager et fornyende og morsomt indblik i den...

  23. oktober - 19. december 2017 - Forsikringsakademiet, Rungsted Strandvej 107, 2960 Rungsted Kyst

  24. - 25. oktober 2017 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  25. oktober 2017 - FTF København, Niels Hemmingsens Gade 12, 1153 København

  25. oktober 2017 - Tryg, Sommervej 31C, 8210 Aarhus V

  26. oktober 2017 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5