Søgefelt

Primære faneblade

  ’Digitalt Big Bang’ i forsikringsbranchen

  Landsformandens blog

  ’Digitalt Big Bang’ i forsikringsbranchen

  20. december 2013 - 12:13

  Først var der Next. Så var der Gerda Nielsen Familie Forsikring. Så dukkede MinForsikring op og sammen med COOP/GF Forsikring har der været et regulært digitalt ’Big Bang’ i forsikringsbranchen inden for kort tid. Topfolk fra de traditionelle selskaber har ellers ofte udtalt, at det danske forsikringsmarked var så effektivt, at nye spillere ikke kunne konkurrere rent prismæssigt.

  Men det holder ikke – eller gør det?

  I hvert fald er de nye internet-baserede selskaber dukket op, og melder selv ud, at de vil tilbyde forsikring på enklere vilkår og til lavere priser end de traditionelle selskaber. Som led i deres ønske om at skille sig ud fra de traditionelle selskaber bruges argumenter som ikke at skele til hvor i landet kunden bor. De vil også benytte en rent elektronisk salgs- og skadesbehandling, hvor kunderne betjener sig selv på nettet.

  Så hvad sker der med de traditionelle forsikringsfolk, der sidder klar ved telefonen eller mødebordet til at give god kundeservice og kompetent rådgivning? Ja, dem er der ikke levnet meget plads til i de nye digitale selskaber.

  Og dog, for måske er de nye digitale selskaber slet ikke så nye endda.

  Next Forsikring er i virkeligheden en salgskanal for NEM Forsikring, der også ejer halvdelen af selskabet. Hos NEM Forsikring tager man sig af alt det praktiske omkring de forsikringer, som sælges hos Next. Hos Gerda Nielsen Familie Forsikring – som prøver at dække over det digitale med et gammeldags-klingende navn – er man i virkeligheden salgskanal for forsikringsgiganten AIG. Og forsikringssalget i COOP’s netbutik håndteres af GF Forsikring.

  Så det er småt med nye digitale selskaber, som virkelig er nye. Vi ser derfor ikke en markant udvidelse af vores branche, men at man lægger digitale salgskanaler uden på eksisterende forsikringstjenester. Dermed kommer man heller ikke i Finanstilsynets søgelys, for både NEM, AIG og GF er jo solide, anerkendte selskaber.

  Set fra DFL's synspunkt – som vi sikkert deler med arbejdsgiverne (FA) – så er det vigtigste at sikre ordentlige forhold i branchen og kompetent behandling af kunderne, uanset hvad type selskab, der er tale om.

  Som branchedækkende fagforening står DFL naturligvis klar til at organisere medarbejderne i de nye selskaber, og dermed sikre medarbejderne lønninger og arbejdsforhold på linje med deres kolleger i de traditionelle selskaber. Det gælder også it-medarbejdere, teamledere og andre typer medarbejdere.

  Det er ikke DFL's opgave at fastlåse udviklingen, men at være positive og åbne for dialog omkring nye typer selskaber og medarbejdertyper. Vores opgave er at sikre, at medarbejderne i forsikringsbranchen har ordentlige løn- og ansættelsesvilkår.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...