Søgefelt

Primære faneblade

  Brug og smid væk?

  Landsformandens blog

  Brug og smid væk?

  17. april 2013 - 9:00

  Hele ”brug og smid væk” mentaliteten repræsenterer i mine øjne bagsiden af vores forbrugersamfund. Der er grundlæggende noget usympatisk ved at anskaffe noget, bruge det et stykke tid og så ellers bare kyle det ud ved første svaghedstegn – for sådan at ridse det lidt groft op.

  Og det bliver kun endnu mere usympatisk, når ”brug og smid væk” handler om mennesker.

  Jeg ser en trist, men desværre stigende tendens til, at ledere i nogle selskaber mener, at det er bedre og billigere at afskedige mangeårige, loyale og effektive medarbejdere, og så ansætte nye, der typisk er yngre og har en højere uddannelse.

  Når en mangeårig medarbejder tvinges til at forlade sit job forsvinder samtidig mange års rutine og viden om selskabets drift – alt sammen værdier, der ikke mindst er med til at skabe de utallige millionoverskud, vi ser i denne tid.

  Nogle ledere mener åbenbart, at det kan være billigere og bedre for selskabet, at kassere en mangeårig medarbejder og tage en ny ind, frem for at investere i at sikre den nuværende medarbejders kompetencer.

  Denne ”brug og smid væk” tendens omkring medarbejderne understreger hvor uhyggeligt vigtigt det er, at man holder sine kompetencer i top. Hvis man i dag tager lidt for let på sin kompetenceudvikling, så kan det hurtigt give en plads på listen over de næste, der skal ud.

  Som faglig organisation har DFL som vigtigt mål, at støtte op om medlemmernes jobs og kæmpe for, at selskaberne får alle med i udviklingen ved at tilbyde den nødvendige kompetenceudvikling. Forandringsvillighed og lysten til at lære er det, der kan sikre trygheden i jobbet. Men tilbuddene skal også modtages med åbent sind og en positiv holdning.

  Jeg vil derfor virkelig opfordre til at tage mod alt, hvad du kan få af læring og kompetenceudvikling. Selv om du måske ikke lige kan se formålet med ny viden i dag så stol trygt på, at den vil få værdi. Med en verden i stadig og hurtig forandring kan vi risikere, at åbenhed for forandring og lyst til læring bliver egenskaber, der regnes højere end den viden og erfaring, du allerede har.

  Julekalender 2017 - se vinderne

  03. december 2017

  Hver dag fra den 1. december og frem til juleaften trak vi lod om fire ...

  07. marts 2018 - Tryg, Sommervej 31C, 8210 Aarhus V

  Arrangementet starter ud med en middag Inden foredraget. 

  29. - 31. januar 2018 - Kobæk Strand, Kobækvej 85, 4230 Skælskør

  26. - 27. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5

  28. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  01. marts 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V

  05. marts 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5, København - lokale 3.5