Søgefelt

Primære faneblade

  Vi pudser ikke glorien!

  Landsformandens blog

  Vi pudser ikke glorien!

  19. december 2012 - 15:09

  At ”pudse glorien” handler ifølge ordbogen om at være skinhellig, og hvis der er noget man ikke kan sige om os her i DFL, så er det at vi er skinhellige. Vi tror ikke, at vi hverken har løst eller har løsningen på udfordringerne i de selskaber, hvor vi organiserer medarbejderne. Vi tror heller ikke, at alt er lysegrønt i branchen, og at vi nu kan læne os tilbage og slappe af frem til næste overenskomst i 2014.

  Tværtimod, så er vi altid i arbejdstøjet – og det har slet ikke plads til glorier!

  For der er store udfordringer i hele finanssektoren, som løbende tilpasser organisationerne og skærer i omkostningerne. Det omfatter desværre også afskedigelser og væsentlige ændringer af jobs til trods for, at forsikringsverdenen er mindre hårdt ramt end andre.

  I DFL kan vi ikke afhjælpe samfundskrisen, men vi kan vise ansvarlighed omkring krav, der kan øge selskaberne omkostninger og dermed bringe jobs i fare. Det gjorde vi ved seneste overenskomstforhandling, men derfor er det os fortsat magtpåliggende at forsvare medlemmernes realløn – men endnu vigtigere at sikre deres tryghed.

  Tryghed handler i høj grad om jobsikkerhed og man er ikke tryg, hvis man føler at man sidder for enden af planken og er blandt de næste, der skal hoppe ud.

  Planken ligger der allerede i nogle selskaber, for der er løbende områder som nedlægges, konsolideres og outsources. Samtidig er der gang i en omfattende digitalisering og automatisering, som vil afskaffe mange manuelle job.

  Skal du sikre din værdi som medarbejder, så skal du rette dig op i stolen, tage initiativ, stille krav og stå klar til at være en del af forandringen.

  Du skal kigge kritisk på dine personlige kompetencer og overveje, hvordan du kan udbygge og forbedre dem. Savner du indblik i eller rutine omkring brugen af computere, Office programmer og sociale medier, så tag et nærmere kig på Onlineskolen, som DFL tilbyder dig ganske gratis fra februar 2013. Er det andre kompetencer du mangler, så har overenskomsten retningslinjer for, hvad din arbejdsgiver skal tilbyde.

  Hvis du har brug for inspiration, så tag en snak med personaleforeningen i dit selskab. De har indblik i hvad vej selskabet udvikler sig, og kan uden tvivl rådgive dig.

  Hilsen
   
  Mette Bergmann
  Landsformand

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...