Søgefelt

Primære faneblade

  Utidig politisk indblanding presser den danske model

  Landsformandens blog

  Utidig politisk indblanding presser den danske model

  17. marts 2013 - 9:10

  Den verdensberømte ”danske model”, som har sikret danskerne et fredeligt arbejdsmarked med åben dialog mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, er mærkeligt nok under pres fra dem, som burde forsvare den mest: Regering og politikerne.

  Presset opstår som følge af stadig større politisk indblanding i arbejdsmarkedsforhold, som burde være helt overladt til arbejdsmarkedets organisationer. Vi så det under Vejlegårdssagen og i konflikten mellem SAS og kabinepersonalet, og nu er problematikken fremme igen i forbindelse med lærerkonflikten.  

  Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF, kommenterer det således på hendes blog: ” Politikerne har en legitim og stor interesse i overenskomstforhandlingernes resultat, men de skal ikke blande sig direkte i forhandlingerne, mens de foregår - endsige på forhånd regne med en bestemt økonomisk besparelse og melde det ud inden forhandlingerne er gået i gang.”  

  I DFL kan vi kun støtte op om kommentaren, for hvis vi også fremover skal have en positiv dialog med arbejdsgiverne, så er det vigtigt at vi får lov til selv at håndtere tingene – også hvis det er svært at se en løsning. For politisk pres og lovgivning har aldrig været en løsning der styrker den positive dialog og skaber resultater, som alle parter kan acceptere.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...