Søgefelt

Primære faneblade

  Udnyt seniorpotentialet

  Landsformandens blog

  Udnyt seniorpotentialet

  15. april 2015 - 15:42

  Finanssektoren – og ikke mindst forsikringsbranchen – er et godt sted. Her kræves godt nok, at medarbejderne kan løbe hurtigt og løfte tunge byrder, men det er kun sjældent i rent fysisk forstand. Som oftest ligger de tunge byrder på skrivebordet eller står på skærmen.

  Kravene er store, måske for store, for når man kommer op i årene, kaster man sig ikke helt så kritikløst over tingene, man ønsker at gøre tingene grundigt og sætte sig ordentligt ind i ændringer. Hvor de unge måske bare siger ”hvordan skal jeg gøre det?”, så vil mange af de ældre også sige ”hvorfor skal jeg gøre det?” og stille krav til ledelsens kommunikation.

  Hos de ældre medarbejdere er loyaliteten i top og de er en god, stabil og effektiv arbejdskraft for selskabet. Men ledelsen skal også være fleksibel og klar til at tilpasse arbejdssituationen til den enkelte medarbejder. Der skal være tilbud om livslang læring og udvikling af jobbet, men også åbenhed over for muligheden for at give dem ændret jobindhold, overgang til deltid og hvad lovgivning og overenskomst ellers åbner mulighed for. Der kræves kort sagt, at lederne ser muligheder i stedet for blot at krumme fingeren på aftrækkeren af fyringspistolen.

  Åbenhed, indsigt, tillid og fleksibilitet er nøgleordene her, og det kan vi godt tænke os mere af. Det hele.

  Og lige til sidst, kære leder: Husk at vise dine ældre medarbejdere, at du påskønner dem og deres arbejde. Det er alt for sjældent, at man får ros og påskønnelse i hverdagen. Selv om man skulle tro, at de ældre er blevet mere hårdhudede med tiden, så har de faktisk et stort behov for at høre, at de gør en god indsats. Og det har de yngre forresten også!

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...