Søgefelt

Primære faneblade

  Styr på ’Big Brother’

  Landsformandens blog

  Styr på ’Big Brother’

  5. november 2012 - 11:29

  Mon ikke, at vi alle vil foretrække frihed frem for overvågning?

  Jeg vil i hvert fald – og specielt, når friheden drejer sig om vores ret til i god dialog med arbejdsgiverne, at håndtere forholdene for medarbejderne i forsikringsbranchen.

  Derfor er DFL – og fagbevægelsen generelt – meget opmærksomme på, hvad der brygges sammen på internationalt plan. Det betyder i særdeleshed i EU.

  Blandt de nyere tiltag er forslaget til ’Insurance Mediation Directive 2’, som vi kalder for IMD2. Dette direktiv kan få stor indflydelse på de kompetencer, der kræves ved salg af og rådgivning om forsikringer, samt omkring hvilke oplysninger en forsikringskunde skal have af sælgeren/rådgiveren.

  Vi går ind for åbenhed og har sympati for IMD2, som i bund og grund har det positive sigte at beskytte forsikringskunderne. Men når det er sagt, så går nogle af kravene efter vores opfattelse alt for tæt på private forhold hos de ansatte i forsikring.

  Et andet eksempel, som heldigvis allerede er taget af bordet igen, var Monti II, som var væsentlig mere giftigt – for Monti II handlede nemlig om konfliktretten på arbejdsmarkedet.

  Monti II var en ’forordning’, som er en EU-lov, der ikke kan rokkes ved i medlemslandene. Her er direktiver dog mere fleksible, for vi har lov til lokalt i Danmark at gå endnu videre end direktiver kræver, mens forordninger skal gælde til punkt og prikke.

  Det er et stort arbejde at holde øje med arbejdet i EU, og at skulle sætte sig ind i detaljerne i de mange og store forslag, der kommer fra den kant. Men det er et nødvendigt arbejde, hvis vi ikke alle skal vågne op en morgen og opdage, at de rettigheder og muligheder vi har i dag, pludselig er væk.

  Når først direktiver og forordninger er vedtaget i EU, så er løbet typisk kørt. Derfor skal problemerne opdages meget tidligt, så vi kan nå at påvirke de rette steder. DFL er netop blevet høringspart for regeringen omkring IMD2, og det giver os muligheden for at fortælle dem, hvor kæden efter vores opfattelse hopper af – og vi kan se, at der bliver lyttet til os.

  Som medlem af DFL kan du stole på, at din forening holder øje med, hvilke EU-påfund, der kan komme til at påvirke din hverdag. Det er en tryghed for dig at vide, at vi arbejder på såvel nationalt plan som via internationale organisationer på at sikre dine rettigheder og muligheder.

   

  Hilsen

  Mette Bergmann

  Landsformand

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...