Søgefelt

Primære faneblade

  Lige i skabet

  Landsformandens blog

  Lige i skabet

  11. februar 2015 - 9:50

  Hvis du går og tænker, at fagforeninger, overenskomster, fællesskab og solidaritet er noget støvet og gammeldags, så tror du fejl. Stadig flere danske lønmodtagere støtter op om et fagligt fællesskab, som håndterer kollektive overenskomster og i dialog med arbejdsgiverne klarer de små eller store skærmydsler.

  Dette griber jeg ikke ud af den blå luft, men ud af en ny rapport, der baserer sig på en undersøgelse, som gennemføres ca. hvert tiende år af Aalborg Universitet og støttes økonomisk af FTF og LO i fællesskab. Rapporten hedder ’Arbejdsliv og Politik set i et Lønmodtagerperspektiv’ og den viser tre tydelige tendenser: Den første er, at der er en grundlæggende og stigende opbakning til fagbevægelsen og et ønske om mere indflydelse. Den anden er, at lønmodtagerne ønsker kollektive løsninger. Og sidst men bestemt ikke mindst, viser rapporten en stor opbakning til velfærdsstaten.

  Disse tendenser gælder uden tvivl også for medlemmerne af DFL. I sidste kvartal af 2014 valgte ikke mindre end 427 af vores kolleger fællesskabet i DFL som den bedste støtte for deres arbejdsliv. Jeg byder et meget varmt velkommen til alle 427 nye medlemmer og lover, at vi i DFL vil gøre hvad vi kan for at opfylde vores vision, også for jer: ”Vores medlemmer har det godt”.

  Vi ved godt, at vores vision desværre ikke er virkeligheden for alle vores medlemmer, men DFL står klar til at hjælpe. Hvis du eller din kollega, som naturligvis også er medlem af DFL, ikke har det godt, så brug din lokale tillidsrepræsentant eller kontakt din personaleforening, som er DFL's lokale tilstedeværelse i selskabet. Hvis du er medlem af Landskredsen, så gå trygt til DFL's sekretariat – og det gælder også dig, som er blevet ledig eller på vej på pension.

  For fællesskabet handler om, at vi er her for hinanden med hjælp og støtte - ikke mindst når tingene brænder på og du har ondt i arbejdslivet.

  Rapporten fra Aalborg Universitet fortæller desuden, at danske lønmodtagere ønsker, at deres faglige organisation prioriterer indsatsen for at skabe et bedre arbejdsmiljø, bedre vilkår for uddannelse og desuden bekæmper ledighed og udligner lønforskelle mellem mænd og kvinder. Alt sammen er noget, som DFL længe har haft fokus på, og fortsat prioriterer højt.

  Venlig hilsen
  Charlotte

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...