Søgefelt

Primære faneblade

  Hvor modig er du?

  Landsformandens blog

  Hvor modig er du?

  13. oktober 2014 - 16:41

  I dette Forsikring ser vi på hele kompetenceområdet og nogle af de mange tilbud, du får. Som fagforening for forsikringssektoren ved vi alt om den udvikling, som sektoren står ved starten på, snarere end midt i. For tager vi et kig hos kollegerne i bankverdenen ser vi en gennemdigitaliseret forretningsgang. Det er hvad vi også ser komme inden for forsikring, og nogle selskaber er allerede langt i udviklingen. Men vi er ikke bank, og vores sektor driver forretning på en helt anden måde, hvor automatiseringen ikke i en nær fremtid vil trænge ud i alle hjørner og kroge. Inden for forsikring kræver gode kundeoplevelser stadig god kontakt mellem mennesker.

  Jo flere sager der kan håndteres automatisk, desto mere komplekse og vanskelige bliver de resterende sager. Derfor stiger kravene til medarbejdernes kompetencer, og i DFL har vi i dialog med arbejdsgiverne arbejdet for at sikre grundlaget for, at du kan få løbende efteruddannelse og holde din markedsværdi. Din DFL-overenskomst slår fast at du har ret til at holde dine kompetencer i orden, men ikke pligt til det.

  Og her er det så at jeg lidt dramatisk må spørge: Hvor modig er du?

  Tør du læne dig tilbage i et godt job og stille dig tilfreds med, hvad du kan i dag? Stoler du på, at dit job også vil findes om nogle år, og at du sikkert kan vedblive med at opfylde kravene, såvel faglige som personlige?

  Selv om ledigheden i forsikringssektoren er på under to procent, så foretager selskaberne løbende justeringer og tilpasninger af deres organisationer. Derfor afskediges der også jævnligt, og om du kommer på listen eller ej afhænger i høj grad af dine kompetencer.

  Hvis du er glad for dit job og sandsynligvis også har brug for det, så skal du rejse dig op, gå ind til din leder og se at få talt om, hvad du kan få af efteruddannelse. Det kan sikre, at du vil følge med, frem for at risikere at blive fulgt ud…

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...