Søgefelt

Primære faneblade

  Gul mediestøj

  Landsformandens blog

  Gul mediestøj

  12. september 2012 - 11:13

  Jeg kan dårligt åbne radioen eller slå op i en avis uden at få tudet ørerne fulde af budskaber om, hvor meget jeg kan spare ved at vælge en ”gul” faglig organisation. Nu er det jo sådan med reklamer, at de aldrig fortæller hele historien – og slet ikke kan ses som seriøs information. Det er slet og ret reklame med det formål, at sælge flest mulig af en vare.

  Og det kan godt gøre mig lidt harm – faktisk rigtig vred – for i dette tilfælde er ”varen” et spil om mennesker, hvor der loves en discount-gevinst her og nu, men intet nævnes om, hvad gevinsten kan koste dig.

  Medlemskab af en faglig organisation kan ses som en forsikring. Forhåbentlig får du ikke brug for de ydelser, som medlemskabet åbner for, men når ”uheldet” er ude, så kan de være virkelig værdifulde for dig og din familie. Uheldet kan i denne sammenhæng være, at dit selskab skal spare penge eller reorganiserer, og at du derfor bliver afskediget eller måske bedt om at flytte arbejdssted eller påtage dig nye typer opgaver. Det kan også være at du bliver syg eller får problemer som gør, at du ikke yder optimalt i dit job, og derfor kaldes til en alvorlig samtale med ledelsen – måske med trussel om senere fyring.

  Disse ”uheld” sker, og sker stadig hyppigere – ikke mindst i takt med at ændrede arbejdsopgaver og ny teknologi kræver nye typer kompetencer. Det er en udvikling, som
  vi blot har set starten på inden for forsikringsbranchen.

  I disse – og mange andre – situationer har du brug for at kunne trække på din ”forsikring” – din faglige organisation. Og her kan du meget hurtigt sætte hele din gevinst ved et billigere medlemskab af en ”gul” faglig organisation over styr – og meget mere til.

  ”De gule” organisationer – som ikke er traditionelle fagforeninger! – har nemlig ingen overenskomst med dit selskab, har ingen lokal tilstedeværelse, ingen tillidsrepræsentanter og ingen løbende dialog med ledelsen og HR-afdelingen.

  Samtidig er de generalister, som ikke har særligt kendskab til din branche eller dit selskab, og kan ikke give dig faglig sparring.

  De kan heller ikke få afgjort sager hurtigt i Arbejdsretten eller ved faglig voldgift, men skal gennem de civile domstole, hvilket typisk tager over et år eller mere.

  Som i mange andre sammenhæng følges pris og kvalitet ad. Ved at være medlem af DFL kan du være helt sikker på, at kvaliteten er i top. Vi står klar til at hjælpe dig og har indgående lokalt kendskab til forholdene på din arbejdsplads samt omfattende ekspertise omkring branchen.

  DFL tager det at være en fagforening seriøst. Vi har et udpræget medlemsdemokrati og en nærhed, som sammen med lokal fundering sikrer dig en kvalitet og faglighed, som du kan bruge til noget. Det vil DFL ikke gå på kompromis med, og derfor kan vi ikke tilbyde medlemskab til discountpris.

  Hilsen

  Mette Bergmann
  Landsformand

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...