Søgefelt

Primære faneblade

  Forkert at branchen afskediger 'på forhånd'

  Landsformandens blog

  Forkert at branchen afskediger 'på forhånd'

  2. december 2016 - 13:21

  De seneste dage har ikke været de bedste for forsikringsbranchen, idet Nordea Liv & Pension, Danica Pension, Topdanmark, Gjensidige, LB og flere andre selskaber, organiseret under Forsikringsforbundet, har valgt at afskedige medarbejdere.

   

  I Forsikringsforbundet har vi et indgående kendskab til branchen og selskabernes situation. Derfor sidder jeg tilbage med en trist følelse af, at selskaberne med de mange afskedigelser tager forskud på en udvikling, som de ikke kan eller bør spå om.

  Meldingerne fra vores lokale tillidsrepræsentanter er, at der er mere end rigeligt at lave i selskaberne, som ofte benytter sig af overarbejde for at få bunkerne af vejen.

  Hvad de gør er altså at afskedige ’på forhånd’ og det har, efter min opfattelse, intet med rettidig omhu at gøre. Oven i dette oplever jeg en ’fyr og hyr’ holdning, hvor selskaberne skiller sig af med erfarne forsikringsfolk, og hyrer folk med andre og nye kompetencer.

  Det er klart en dyr løsning at tage nye ind, frem for at bygge videre på eksisterende medarbejdernes erfaring og kompetencer. Og det går hårdt ud over trivslen og arbejdsmiljøet.

  Jeg vil rette en appel til selskabernes ledelser om at tage ansvar for at fastholde en branche, der er kendt for at både at tage hånd om kunderne og medarbejderne.

  Støtte og hjælp

  Forsikringsforbundet har lokal tilstedeværelse i selskaberne. Her gør vores tillidsrepræsentanter hvad de kan for at støtte og hjælpe de berørte medlemmer, så de kan komme godt videre i arbejdslivet. Ud over at sikre, at alt sker korrekt ved afskedigelserne, så står Forsikringsforbundet også klar med tilbud om bl.a. karriererådgivning.

  Forsikringsforbundet arbejder for at arbejdsgiverne ser fordelen i at bygge videre på de mange dygtige og erfarne medarbejder i selskaberne. De har en værdifuld viden som gør at opgaver håndteres effektivt og fleksibelt, og at selskaberne dermed kan optræde kompetent og serviceminded over for deres kunder.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...