Søgefelt

Primære faneblade

  Forandring behøver ikke være lig med afskedigelser

  Landsformandens blog

  Forandring behøver ikke være lig med afskedigelser

  18. april 2013 - 8:47

  Kommentar fra formandskabet for DFL til Mariane Dissings klumme i FinansWatch.
  I klummen skriver Mariane Dissing blandt andet - 'Forandring er et grundvilkår, som skal imødekommes med handling. I kølvandet på finanskrisen oplever finansielle virksomheder et ekstra stort pres for hele tiden at tilpasse sig de krav og udfordringer, de står overfor. Afskedigelser er en naturlig og velkendt del af denne tilpasning og spiller en central rolle i fremtidssikringen af virksomhederne.'  

  Forandringer i den finansielle sektor er et grundvilkår, men behøver ikke – som Marianne Dissing, direktør for FA, skriver i sin klumme i FinansWatch – at medføre afskedigelser som et ”nødvendigt onde”.  

  Forandring er en nødvendig og løbende proces for enhver type virksomhed – naturligvis også inden for forsikring og pension.  

  Men at gøre forandring til årsag for afskedigelser i branchen, som Mariane Dissing, direktør for FA, skriver i sin klumme på FinansWatch, er forkert.  

  Forandring i forsikring og pension er en løbende, evolutionær proces, og ikke en revolution. Dermed sagt, at eksisterende medarbejdere naturligvis kan gives nye kompetencer, som sammen med deres omfattende viden og store erfaring fra branchen giver dem et stærkt udgangspunkt for også at kunne håndtere fremtidens arbejdsmetoder og kunder på en effektiv måde. Det er et grundlag – en markant værdi – som man mister, hvis der afskediges og i stedet ansættes medarbejdere, som ikke har kendskab til branchen.  

  For mange medarbejdere er dette en spændende udfordring, som de vil glæde sig til at kaste sig over og uddanne sig til. Behovet for nye kompetencer kommer jo ikke bag på medarbejderne, som har set den omfattende digitalisering i samfundet som helhed.  

  Når Mariane Dissing skriver ”En virksomheds ledelse er forpligtet overfor kunder, aktionærer og samfundet i øvrigt til hele tiden at se fremad”, så glemmer hun helt medarbejderne. For selskabernes ledelser er vel også forpligtet over for de medarbejdere, som har taget positivt mod forandringsprocesserne og loyalt stået bag selskaberne – også når krisen har kradset.  

  De har kort sagt været med til at skabe de gyldne regnskaber, vi ser.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...