Søgefelt

Primære faneblade

  Et trygt og godt 2014

  Landsformandens blog

  Et trygt og godt 2014

  15. januar 2014 - 9:23
  I DFL har vi længe haft fokus på 2014, for i et halvt år har vi arbejdet på at sammensætte de krav, som skal forhandles med arbejdsgiverne – FA – gennem den kommende måneds tid. Forhandlinger, der normalt foregår i en positiv ånd, og som endnu aldrig har ført til konflikt eller det der ligner.
   
  Jeg tror på, at vi også i år når til enighed, selv om arbejdsgiverne lige for tiden konstant er i pressen med meldinger om, at lønningerne er for høje i den finansielle sektor, og at der skal udvises løntilbageholdenhed.  Vi er godt trætte af at høre arbejdsgiverne pive over stramme tider og høje lønomkostninger. For kigger man på regnskabstallene, så ser driften ganske fornuftig ud – og så er argumenterne altså ikke særlig troværdige. Slet ikke, når direktion og bestyrelse samtidig fejrer de gode regnskaber med tocifrede lønstigninger til sig selv.
   
  Så efter i flere perioder at have vist forståelse for arbejdsgivernes ønske om løntilbageholdenhed, så går vi denne gang efter mærkbare lønstigninger.
   
  Løn er dog en ringe trøst, hvis ikke også du er tryg i dit job. DFL går derfor efter øget tryghed, såvel når du er i job, som hvis du af den ene eller anden årsag må forlade det. Her kan muligheden for en bisidder ved de svære samtaler, rådgivning om dine muligheder, hjælp til jobsøgning og gode aftrædelsesordninger blive af rigtig stor værdi for dig.
   
  Jeg ønsker alle et godt og trygt 2014 – i DFL gør vi hvad vi kan, for at sikre det.
   

  Venlig hilsen

  Mette Bergmann
  Landsformand for DFL

   

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...