Søgefelt

Primære faneblade

  Er din plan klar?

  Landsformandens blog

  Er din plan klar?

  28. august 2013 - 9:00

  I Forsikring nr. 4 er temaet ’digitalisering’, som jo har mange former. Fælles for dem er dog, at de som oftest har til hensigt at automatisere interne processer og flytte opgaver ud til kunderne. Ud over, at digitaliseringen kan sigte mod at give bedre kundeservice og gøre f.eks. skadesanmeldelser hurtigere og enklere, så har den typisk også det formål – eller i hvert fald den effekt - at den mindsker behovet for manuelt arbejde. Altså, at selskabet kan klare sig med færre medarbejdere.

  Der bliver ingen ende på digitaliseringen. Det er ikke noget vi kan sige sikkert vil ebbe ud om nogle år – som vi dog kan sige om finanskrisen – for digitaliseringen og herunder automatiseringen vil kun blive mere omfattende og mere avanceret. Stadig flere opgaver vil kunne håndteres uden menneskelig indgriben.

  For dig betyder det, at du skal se på din egen arbejdssituation og tænke dig godt om. Hvad sidder du med for arbejdsopgaver i dag? Er der tale om rutineopgaver eller håndtering af simple kundeforespørgsler, så er det måske på tide at lægge en plan for fremtiden. Men også i mere krævende jobs kan der være behov for at tænke længere frem end på det kommende år.

  Overvej hvad du vil gøre, hvis du en dag bliver overflødig i selskabet. Hvilke andre typer jobs kan du påtage dig? Er du klar til at skifte branche? Har du de rette kompetencer til også at være uundværlig i fremtiden? Og hvis ikke, hvad skal du så tage af uddannelse for at sikre dig?

  Sådanne overvejelser og gennemtænkt forberedelse af et eventuelt karriereskifte kan give dig og din familie ro og ændre en akut krisesituation ved afskedigelse til en erkendelse af, at nu er tiden kommet til at sætte din plan i værk.

  Hvad planen skal rumme kan kun du beslutte. Men som led i dine forberedelser kan du tale uddannelse og muligheder med din personaleforening og konsultere rådgiverne hos din a-kasse og høre deres bud på dine muligheder. Du bør overveje, hvad du måske selv har gået og drømt om at lave, for en afskedigelse behøver ikke at være en afslutning, men måske starten på noget nyt og spændende.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...