Søgefelt

Primære faneblade

  Det vigtige nære fællesskab

  Landsformandens blog

  Det vigtige nære fællesskab

  21. juni 2018 - 15:00

  Vores verden har aldrig været så omskiftelig og uforudsigelig, som den er i dag og måske netop derfor er de nære fællesskaber blevet så vigtige. Fællesskaber er blevet ’det nye sort’, og hjælper og støtter os på utallige måder.

  Mennesket er som udgangspunktet et socialt ’flokdyr’, der instinktivt søger hinanden. Vi har brug for relationerne og samværet med andre mennesker. Det giver os bekræftelse, nogle at spejle os i, ligesindede at dele oplevelser med og en tryg base, der altid er der, når vi har brug for det.

  Forsikringsforbundet er det trygge fællesskab, der altid er der for dig. Uanset hvad der sker i branchen, lokalt i det enkelte selskab eller helt tæt på hos dig ved skrivebordet, så er vi der. Som medlem er du aldrig alene.

  For mig er vores lokale repræsentationers tilstedeværelse i selskaberne en vigtig del af fundamentet for vores virke. I alle de selskaber, hvor det har været muligt, har vi etableret en lokal afdeling – eller et lokalt fællesskab, om man vil. Det er netop det nære, der er helt tæt på dig og din arbejdsdag. Det nære fællesskab kender selskabskulturen og ledelsen, og ikke mindst, så kender det dig og dine behov. Vi ser ’det hele medlem’, uden at gå på kompromis med fællesskabet.

  Som travle medarbejdere haster vi afsted i hverdagen, og glemmer ofte at være noget for og med andre mennesker. Jeg læste for nylig en undersøgelse, der viste at 7 ud af 10 danskere mener, at vi er blevet mere individualistiske – at vi tænker mest på os selv. Det er en trist udvikling, som vi skal tage alvorligt.

  I modsætning til de såkaldte ’gangsterfællesskaber’, hvor medlemmerne kun føler soliditet med sig selv og gruppens medlemmer, er der i de gode fællesskaber indbygget en naturlig interesse for hinandens trivsel, men samtidig er man åben for andre fællesskaber. Lidt populært kan man sige, at det gode fællesskab ikke lukker sig om sig selv, men søger at skabe og fastholde gode relationer til omverdenen.

  Det er, hvad vi gør i Forsikringsforbundet. Gennem hele vores eksistens har vi med udgangspunkt i medlemmerne samarbejdet lokalt med selskabsledelserne og centralt med arbejdsgiverne – FA, Finanssektorens arbejdsgiverorganisation – om at skabe de bedste rammer for vores medlemmers arbejdsliv.

  Det er netop fællesskabet, der har skabt de goder vi har i dag. Og det er fællesskabet, der i hverdagen giver os mandatet til at arbejde, udvikle, handle og forhandle på vegne af vores medlemmer.

  Jeg tror på fællesskabet som grundlæggende forudsætning for en tryg udvikling af fremtiden. Vi skal i fællesskab samarbejde og skabe løsninger, der sikrer et trivselsfyldt arbejdsliv, kundetilfredshed, solide bundlinjer og dermed en jobvækst, der sikrer vores branche og vores medlemmers job mange år frem. Fællesskabet er katalysator for denne ’gode cirkel’.

  Derfor har dit medlemskab af Forsikringsforbundet aldrig været vigtigere.  

  Venlig hilsen
  Charlotte Hougaard

  Forstå principperne i den nye ferielov

  19. juni 2019

  Med den nye ferielov, som efter en overgangsperiode træder i kraft den 1. september...