Søgefelt

Primære faneblade

  Løn i pauser, når man forstyrres

  Juristens blog

  Løn i pauser, når man forstyrres

  6. december 2016 - 15:06

  Hvis man forstyrres i sine pauser kan det give ret til betaling af løn for pauserne, fastslår en afgørelse i en sag om en medarbejder i Fakta. Medarbejderen blev forstyrret i sine pauser af arbejdsgiveren, der krævede at forskellige arbejdsopgaver blev udført her og nu. Alligevel trak arbejdsgiveren medarbejdere for løn for de pauser, der sjældent blev holdt.

  HK bragte sagen op, og den endte med at Fakta erkendte den manglende betaling og udbetalte godt 14.000 kr. til medarbejderen for at have arbejdet i sine pauser.

  Juristens kommentar

  I sagen fra Fakta var der tale om selvbetalte pauser, og derfor havde medarbejderen krav på løn, når pauserne gang på gang blev ’inddraget’. I forsikringsbranchen håndteres pauser lidt forskelligt, idet man i nogle selskaber har ret til at tage en kop kaffe i arbejdstiden, mens man i andre flekser ud og ind, når man holder pause. Frokostpausen er typisk uden løn, og dermed medarbejderens egen tid. Forstyrres man derfor af ledelsen i frokostpausen, hvor man f.eks. bliver bedt om at håndtere en hastesag, kan det i princippet udløse at man skal have løn for den tid, man anvender arbejdsmæssigt. 

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...