Søgefelt

Primære faneblade

  Bordet fanger i penis-sag

  Juristens blog

  Bordet fanger i penis-sag

  3. maj 2017 - 11:34

  I 2015 omtalte Ekstra Bladet en historie om en kvindelig rejsekundes ubehagelige oplevelse med en massør på et hotel i Tyrkiet, hvor massøren havde lagt sin penis i hånden på kunden. En destinationsleder hos Bravo Tours kommenterede sagen på Facebook og skrev, at ”han i de sidste tre år havde et privat tæskehold til at tage sig af disse modbydelige episoder” og videre, at “man roligt kunne rejse med Bravo Tours, for ingen tør lave de numre med vore gæster”.

  Næste morgen blev rejsebureauet opmærksom på Facebook-kommentaren. Destinationslederen blev bedt om at slette kommentaren, hvilket han straks gjorde og sagde, at kommentaren var ment som en spøg. Alligevel blev han samme dag bortvist under henvisning til, at kommentaren havde skadet rejsebureauets omdømme.

  Landsretten stadfæstede en tidligere dom i byretten om, at bortvisningen var berettiget. Retten lagde vægt på, at kommentaren efter sit indhold og ordlyd fremstod som alvorlig ment og ikke var i overensstemmelse med rejseselskabets værdier. Kommentaren var fremsat i et åbent forum, Facebook, og der var åbenbart risiko for alvorlige reaktioner fra læsere og kunder.

  Uanset om destinationslederen havde ment udtalelsen alvorligt eller ej, havde der således været negativ omtale af virksomheden på de sociale medier, hvilket måtte anses som illoyalt og tillige i strid med vilkårene for ansættelsen.

  Juristens kommentar

  Dommen understreger, at man som medarbejder er forpligtet til at undlade udtalelser, herunder kommentarer på sociale medier, der risikere at miskreditere arbejdsgiveren. Selv om der ikke nåede at udvikle sig konsekvenser af kommentarer, så var alene risikoen for negative reaktioner og måske en egentlig ’shitstorm’ tilstrækkeligt grundlag for bortvisningen. Så igen-igen må det understreges, at man står til ansvar for hvad man udtaler sig om, også på sociale medier og også selv om en udtalelse var ment i spøg. Bordet fanger, også selv om en kommentar hurtigt slettes igen.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...