Søgefelt

Primære faneblade

  Tager forsikringsbranchen let på sikkerhed?

  De danske forsikringsselskaber bekymrer sig mindre om cyberkriminalitet end selskaber i udlandet. Men der er grund til bekymring i Danmark, skriver Børsen Finans.

  Risikoen for hackerangreb og cyberkriminalitet mod forsikringsselskaber bliver ikke taget nær så alvorligt af de danske forsikringsselskaber som af deres udenlandske kolleger. Det viser en undersøgelse fra revisions- og konsulentvirksomheden PwC, som omtales i Børsen Finans (klik her for at læse nyheden på Børsens hjemmeside)

  Men netop de danske selskaber har særlig grund til bekymring, lyder det fra Klaus Berentsen, partner og leder af markedet for finansielle services i PwC.

  "Danmark og resten af Norden er nogle af de mest avancerede lande på digitalisering. I Danmark har vi mange flere data registreret digitalt end i mange andre lande, både i forhold til vores kontakt med det offentlige og vores private liv. Så vi har faktisk mere grund til bekymring end alle mulige andre," siger han.

  Mange af de danske forsikringsselskaber har forsikringsprodukter, der sikrer kunder mod cyberkriminalitet. Men det er bekymringen for, at forsikringsselskaberne selv rammes af hackerangreb, der ikke fylder meget, mener man hos PwC: Især de store forsikringsselskaber, der har enorme mængder personfølsomme data liggende, bør have et ekstra øje på truslen for hackerangreb.

  Julekalender 2017 - se vinderne

  03. december 2017

  Hver dag fra den 1. december og frem til juleaften trækker vi lod om fire...

  15. december 2017 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5

  24. januar 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5, lokale 1.3

  29. - 31. januar 2018 - Kobæk Strand, Kobækvej 85, 4230 Skælskør

  26. - 27. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Otto Mønsteds Gade 5 - lokale 3.5

  28. februar 2018 - Forsikringsforbundet, Fondens Hus, Otto Mønstedsgade 5, 1571 København V