Søgefelt

Primære faneblade

  Se det nye Forsikringsforbundet-logo

  At DFL skifter navn til ’Forsikringsforbundet’ i januar 2016 ved de fleste. Men hvordan skal det så skrives? Bliver der et logo? Hvad med farver. Alt det har designeren Helle Krog svaret på.

  Ikke mindre end 40 forskellige forslag modtog DFL til den designkonkurrence, som sluttede sidst i august. Udvælgelsesprocessen var vanskelig, men DFL's Kommunikationsudvalg fandt frem til to designs, som blev præsenteret for hovedbestyrelsen, der kårede den endelige vinder af designkonkurrencen – og dermed valgte vores navnetræk, som det skal se ud efter nytår.

  Vinderne blev designeren Helle Krog, som havde valgt en skrifttype med cirkelrunde O’er og ladet ’forbundet’ have to O’er forbundet som en lille kæde. Helle havde valgt at bruge to af de nuværende logofarver, nemlig den orange og lyseblå, mens skriften er mørkegrå. Så sådan ser det ud. På en gang enkelt og samtidig overraskende markant.

  ”De forbundne O’er siger meget om os, som faglig organisation. Det er noget med at være forbundne og så harmonerer de godt med vores vision og med værdierne ’fællesskab’, ’nærhed’ og ’tryghed’”, forklarer landsformand Charlotte Hougaard.

  Rundhed

  ”Når jeg kaster mig over en designopgave som ’Forsikringsforbundet’, så starter jeg med at læse oplægget grundigt og så bygge mine ideer op på de opstillede forudsætninger. Jeg ønskede, at navnetrækket skulle udstråle seriøsitet og samhørighed, men det måtte også gerne skabe kontrast til det nuværende navn og logo”, forklarer Helle Krog.

  ”Det skulle have vægt – ikke noget med spinkle bogstaver, som bliver blæst væk ved første pust – og bygge bro ved at benytte nogle af de nuværende logofarver. Skrifttypen hedder Avenir som på fransk betyder ’fremtid’, og dermed rummer navnetrækket også et budskab om den forandringsproces og fremtidsorientering, som DFL er i gang med”.

  Omfattende projekt

  I starten af januar skal DFL være klar med det nye navn ’Forsikringsforbundet’. Næsten klar, i hvert fald, for navneskiftet er et meget omfattende projekt, som også omfatter design på hjemmesiden, på Forsikring og udskiftning af DFL til Forsikringsforbundet i alle mulige sammenhæng – undtagen i historiske tekster, for det er jo stadig DFL, der forhandlede overenskomst med arbejdsgiverne før i tiden. 


  Om Helle Krog

  Helle Krog læste oprindelig fransk på CBS for at blive translatør. Men efter at have oversat tekniske tekster erkendte hun, at der i stedet skulle fokus på at arbejde kreativt. Det blev så til en karriere inden for grafisk design. Helles eget bureau, Krog grafik & tekst, har gennem de seneste år løst opgaver for en række store og kendte virksomheder.

  Velkommen til selvbetjeningsportalen Mit.forsikringforbundet

  30. januar 2018

  Du finder selvbetjeningsportalen på adressen mit.forsikringsforbundet.dk. Du kan...