Søgefelt

Primære faneblade

  Nedskæringer på arbejdsmiljøområdet

  Regeringens kraftige nedskæringer af Arbejdstilsynet er et meget dårligt sted at spare i en tid, hvor dårligt arbejdsmiljø er en af de store udfordringer på arbejdspladserne.

  Regeringens nedskæringer af penge til Arbejdstilsynet er et dårligt sted at spare, mener blandt andre hovedorganisationen FTF. Dette gælder ikke mindst inden for det psykiske arbejdsmiljø, hvor der har været en stigning på 16,8 procent siden 2012.

  I FTF, Forsikringsforbundets hovedorganisation, udtaler formand Bente Sorgenfrey at nedskæringerne er dybt bekymrende:
   
  "Det er helt uforståeligt, at regeringen med sit finanslovsforslag bare fortsætter de kraftige nedskæringer på arbejdsmiljøområdet. Der er mere end nogensinde brug for et stærkt Arbejdstilsyn. Stik imod ministerens forsikringer er det meget svært at se finanslovsforslaget som andet end en syltning af arbejdsmiljøet. Når regeringen vælger blindt at fortsætte de senere års voldsomme nedskæringer. Det sender et helt forkert signal til arbejdspladserne", siger Bente Sorgenfrey.
   
  ”De stigende problemer med psykisk arbejdsmiljø skal bekæmpes. Dårligt arbejdsmiljø koster op mod 80 mia. kr. om året i Danmark, og udviklingen går den helt forkerte vej med psykisk nedslidning på jobbet.”
   
  Situationen for de forsikringsansatte er lidt anderledes, idet Forsikringsforbundet og arbejdsgiverne (FA) har aftalt at man selv håndterer det psykiske arbejdsmiljø, mens Arbejdstilsynet stadig kan inddrages omkring det fysiske arbejdsmiljø. Aftalen betyder, at det er Forsikringsforbundets lokale repræsentation – personaleforeningerne – der sammen med selskabets ledelse har ansvaret for det psykiske arbejdsmiljø.

  Forsikringsforbundet har tidligere kommenteret den negative udvikling inden for det psykiske arbejdsmiljø på den internationale arbejdsmiljødag den 28. april – læs kommentaren via de links, som du finder nedenfor.

  Velkommen til selvbetjeningsportalen Mit.forsikringforbundet

  30. januar 2018

  Du finder selvbetjeningsportalen på adressen mit.forsikringsforbundet.dk. Du kan...