Søgefelt

Primære faneblade

  Digitalt indfødte er en myte

  Vi går og tror at dagens unge bare kan alt det digitale på fingerspidserne, fordi de er vokset op med computere, smartphones, spilkonsoller og alt det andet digitale. Men det er en myte, hvis vi skal tro en teknologiblogger.

  Der er et uformindsket behov for udvikling af digitale kompetencer, understreger bloggeren Per Andersen i et indlæg i mediet Version 2.

  Siden 2001, hvor Marc Prensky skrev artiklen ”Digital Natives, Digital Immigrants” har man talt om ’de digitalt indfødte’ som dem, der er vokset op med tablets, mobiltelefoner, computere osv.  Man antager, at fordi de er født ind i den digitale verden, så er de godt klædt på til at anvende digitale løsninger.

  Men det er det rene vrøvl, mener Per Andersen.

  Verden er ikke så simpel. Mange offentlige institutioner har de største udfordringer med selvbetjeningsløsninger med unge mennesker og ikke den ældre generation. De unge er ikke vant til at bruge e-mail eller portaler.
  Når børn fødes i dag ved de ikke mere om digitale løsninger, end børn, der blev født for 100 år siden. Men de har bedre forudsætninger for at lære at leve i den digitale verden, for børn lærer nemt og hurtigt. En canadisk undersøgelse konkluderer, at forældre og lærere er børns vigtigske kilder til viden om digitale løsninger. Undersøgelsen konkluderer også, at børn i dag generelt ikke har så gode digitale kompetencer, som man går rundt og tror.

  En analyse fra Nielsen Norman Group om de ”digitalt indfødte” konkluderer, at der er tre gennemgående myter om de digitalt indfødte, men at ingen af dem er korrekte:

  (1)    Digitale indfødte har dårlige sociale kompetencer eller foretrækker computeren frem for personlig interaktion
  (2)    Digitale indfødte er bedre til at multitaske end den ældre del af befolkningen
  (3)    Digitale indfødte har en naturlig forståelse af at bruge computere og andre digitale produkter

  Per Andersen konkluderer på den baggrund, at der fremover er et lige så stort behov for digital uddannelse og arbejde med digitale kompetencer, som der altid har været. Og behovene er ikke ensartede, heller ikke i samme aldersgruppe.

   

  Velkommen til selvbetjeningsportalen Mit.forsikringforbundet

  30. januar 2018

  Du finder selvbetjeningsportalen på adressen mit.forsikringsforbundet.dk. Du kan...