Søgefelt

Primære faneblade

  My name is Bond - Eurobond!

  Landsformandens blog

  My name is Bond - Eurobond!

  7. november 2011 - 0:00

  Tro mig når jeg siger, at hvad der sker i EU kan få alvorlige konsekvenser for vores hverdag her i Danmark.

  Tag bare hele den samfundsøkonomiske krise, som vi nok havde troet ville klinge ud til fordel for ny vækst. I stedet taler økonomerne nu om en langvarig og dyb krise, som på mange måder kan sammenlignes med det store kollaps i 1930’erne. Skulle man ikke tro, at vi var blevet klogere og havde fået flere advarselslamper og værktøjer til netop at undgå sådan noget?

  Selv om DFL er en meget lille spiller i den store EU-sammenhæng, så har vi den klare mission at arbejde på at påvirke EU-beslutningstagerne til at tage de beslutninger, som tjener DFL’s medlemmer bedst. Påvirkningen sker via NFU, vores nordiske forening for faglige organisationer på finansområdet, samt via UNI Global Union Europe og vores danske paraplyorganisation FTF.

  På den nyligt afholdte UNI Europe konference i Toulouse var netop krisen og hvad EU kan og vil gøre for at håndtere den oppe til diskussion.
  Fra EU har man fremlagt tanker om nogle økonomiske værktøjer til at styre krisen – eksempelvis Eurobonds, som er en slags obligationer, der garanteres af EU-landene. Men hvordan sikres køberne af Eurobonds og hvad skal pengene bruges til? Pengene fra salg af Eurobonds kan betyde, at EU pludselig står som ejer af finansielle virksomheder omkring i Europe – og vil det betyde noget for din hverdag, hvis selskabet pludselig styres fra Bruxelles?

  Også beskatningen af finanssektoren var oppe til debat i UNI. Heldigvis ser det her ud til, at EU lægger sig fast på en beskatning af transaktioner og ikke på den direkte giftige lønsumsafgift. Beskattes lønninger vil finanssektoren fyre medarbejdere, så det skal vi arbejde hårdt for at undgå.
  Der er også spørgsmålet om EU skal indføre en minimalløn? Tanken er jo pæn, men skal den så være ens for alle lande og alle typer medarbejdere – eller hvad er tanken? Også indførelse af europæisk minimalløn kan være en bombe under vores arbejdspladser.

  Det er hårdt arbejde at sætte sig ind i de mange forslag og problemstillinger, men jo mere af vores hverdag, der reguleres gennem EU-regler, desto vigtigere er det, at vi kigger ud over vores hjemlige andedam.

  Også selv om det er vanskeligt og absolut ikke altid spændende!

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...