Søgefelt

Primære faneblade

  I gamle dage var julen altid hvid

  Landsformandens blog

  I gamle dage var julen altid hvid

  4. december 2011 - 23:00

  Kan du se billedet for dig: Det hyggelige bindingsværkshus, som ligger hist hvor vejen slår en bugt i et hvidt snelandskab. I vinduerne er der julepyntet og i køkkenet pusler mor med at få sværen sprød og sovsen tyk.

  Hvor var alt dog godt og dejligt i gamle dage.

  Vi mennesker har en utrolig hukommelse, men den er heldigvis bedst til at huske de gode ting og ofte hurtig til at glemme de dårlige. Derfor husker vi også bedst de vintre, hvor vi kunne hive kælken frem og boltre os i sneen.

  Men alt var nu ikke hvidt og godt i gamle dage. I midt-halvfjerdserne måtte DFL’s medlemmer op på barrikaderne for at blive hørt af arbejdsgiverne. På det tidspunkt var de forsikringsansatte lønmæssigt sakket så langt agterud, at bannere, skilte og de skrattende megafoner måtte hives frem.

  Blot ti år senere kunne DFL så glæde sig over et resultat af overenskomstforhandlingerne, herunder et nyt lønsystem, der gav alle forsikringsansatte flotte lønstigninger.

  Så sent som i 2008 kunne vi afslutte overenskomstforhandlingerne med over 12 procent i lønstigning over fire år. Men så gik verden af lave – og nu skal vi forhandle overenskomst for de kommende to år.

  Når vi om kort tid sidder ved bordet med arbejdsgiverne og forhandler den kommende overenskomst, så vil afsnittet om størrelsen på de kommende års lønregulering fylde rigtig meget.

  Forsikring er stadig en god branche at være ansat i. Selskaberne er generelt gode og sunde forretninger, der behandler deres medarbejdere ordentligt og gerne lytter til, hvad DFL har at sige. Vi har en fælles interesse i, at selskaberne også er fremover er gode forretninger, for det åbner dørene for at sikre vores medlemmer de bedste forhold.

  Branchens seneste nøgletal er rigtig gode, og udviklingen går i den rigtige retning. De største forsikringsselskaber har givet afkast, som ligger i top blandt nordiske virksomheder, og det har aktiemarkederne kvitteret for.

  Når vi sidder med arbejdsgiverne ved forhandlingsbordet, så kommer vi nok til at minde dem om dette – og understrege for dem, at vi har en fælles interesse i at sikre de gode forhold i branchen.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...