Søgefelt

Blogs

Landsformandens blog

Ond spiral, når jeres jobs sendes ud af landet

14. december 2017 - 14:14

Jeg ser en sort, ond spiral og det gør ondt langt ind i min sjæl, når jeg ser selskaberne i forsikringssektoren sende danske job til udlandet. Som landsformand i jeres fagforening finder jeg, at omfanget af selskabernes outsourcing er nået et niveau, som udgør til et markant problem. Hvad enten jeg ser det fra de forsikringsansattes side, eller fra samfundets.

Landsformandens blog

Her er det ’grønne græs’ brunt og svedent

8. juni 2017 - 9:55

I Danmark tager de fleste af os, vores medarbejdergoder og rettigheder for givet. Det er helt naturligt at vi genforhandler vores overenskomst hvert andet eller tredje år, og selvfølgelig har vi tillidsrepræsentanter, der trygt kan tale vores sag. Vi ser det nærmest som en naturlov, at arbejdsmarkedets parter aftaler løn og medarbejdervilkår.

Men sådan er det ikke bare nogle få hundrede kilometer øst for os. Her er overenskomster bestemt ikke en given størrelse.

Juristens blog

Gratis pissoir for mænd

8. juni 2017 - 9:53

Ligebehandlingsnævnet skal nogen gange tage stilling til nogle besynderlige sager, som indklages for forskelsbehandling.

I en nylig sag havde en bogstavelig talt ’pissesur’ kvinde klaget over at en banegård stillede et gratis, udendørs pissoir til rådighed for mænd, mens kvinder måtte benytte et indendørs betalingstoilet med adgang for begge køn. Dette toilet havde betjening og blev rengjort jævnligt, mens pissoiret var ubemandet og havde en væsentlig ringere rengøringsstandard.

Juristens blog

Bedre kvalifikationer op mod graviditet

8. juni 2017 - 9:52

Det er sjældent let for den leder, der skal vælge hvem i en virksomhed som skal afskediges, og når en af medarbejderne er gravid bliver dilemmaet kun større.

En virksomhed fik et alvorligt fald i ordretilgangen og skulle derfor skille sig af med en af sine to ingeniører, en mandlig som havde været i virksomheden i 22 år, og en kvindelig ingeniør, som var relativt ny i jobbet.

Juristens blog

Bordet fanger i penis-sag

3. maj 2017 - 11:34

I 2015 omtalte Ekstra Bladet en historie om en kvindelig rejsekundes ubehagelige oplevelse med en massør på et hotel i Tyrkiet, hvor massøren havde lagt sin penis i hånden på kunden. En destinationsleder hos Bravo Tours kommenterede sagen på Facebook og skrev, at ”han i de sidste tre år havde et privat tæskehold til at tage sig af disse modbydelige episoder” og videre, at “man roligt kunne rejse med Bravo Tours, for ingen tør lave de numre med vore gæster”.

Juristens blog

Dyr rødvin var ikke nok

3. maj 2017 - 11:33

Et dansk forsikringsselskab opsagde en IT-medarbejder i 2013. Forud for opsigelsen havde medarbejderen modtaget både en mundtlig og en skriftlig advarsel, bl.a. fordi han gentagne gange var udeblevet fra aftalte møder. Da han efterfølgende valgte at blive væk fra en workshop uden at melde afbud, valgte selskabet at opsige ham.

Landsformandens blog

Alt er som det plejer – næsten da

3. maj 2017 - 11:27

Foråret er endelig kommet, og solens varme og lys giver os et længe ventet power-boost til krop og sjæl. Alle årstider har sin charme, men foråret er for mig den skønneste. Alt i naturen vågner op og cyklussen starter på ny, præcis som det altid sker i marts og april måned. Selv om jeg dagligt tager aktiv del i et væld af forandringer og fornyelser er der bare nogle ting, der forbliver dejligt uforandrede. Det giver mig god ro i maven og tryghed i sindet.

Juristens blog

En rimelig aftrædelsesaftale

13. februar 2017 - 11:05

En medarbejder havde for længe siden indgået en attraktiv aftrædelsesaftale som følge af ændring af hans jobfunktion i virksomheden, der ellers kunne have betydet overgang til anden stilling med lønnedgang til følge, eller afskedigelse. Virksomheden tilbød medarbejderen at overgå til en uopsigelig tidsbegrænset 2-årig stilling, hvor medarbejderen beholdt sin hidtidige løn.

Juristens blog

En syvsovers bekendelser

13. februar 2017 - 11:04

Man må ikke sove, når man er på arbejde. Det må være konklusionen efter afskedigelsen af en SOSU-assistent, der gang på gang havde sovet på sin nattevagt.

Landsformandens blog

I er i centrum – også i fremtiden

9. februar 2017 - 10:02

Selv om Donald Trump og USA er nok så vigtig og fylder meget i medierne i denne tid, så er den vigtigste begivenhed i min verden lige nu den kommende overenskomst.

I skrivende stund skal vi til første officielle forhandlingsmøde mellem os og arbejdsgiverne. Hvis overenskomstprocessen går efter planen, og det forventer begge parter, så kan vi i begyndelsen af marts underskrive en ny overenskomst.

Sider

Velkommen til selvbetjeningsportalen Mit.forsikringforbundet

30. januar 2018

Du finder selvbetjeningsportalen på adressen mit.forsikringsforbundet.dk. Du kan...