Søgefelt

Primære faneblade

  Sikkerhedssko til hjernen

  Arbejdsmiljøblog

  Sikkerhedssko til hjernen

  26. februar 2013 - 11:36
  Tine Espander

  Politikens kronik i dag (26.02.13) er skrevet af psykolog Tine Espander. Halvdelen af hendes klienter er ramt af stress.  Hun tager fat i den kolossale udfordring som vi står overfor i dag, hvor vi, som jeg har gjort en del gange tidligere på denne blog, må spørge os selv: Hvor længe tror vi, at vi som mennesker kan holde til det?

  Holde til hvad? Holde til at den mentale temposkrue presses mere og mere op.

  Erfaringer og dokumentation er der nok af. Opgørelserne fra Arbejdsskadestyrelsen og Arbejdstilsynet over anmeldelser på psykisk arbejdsmiljø eksploderer, og det er selvom der er en kolossal underrapportering, fordi langt de fleste godt ved, at det ikke kan betale sig at anmelde skaderne. Pensionsselskabernes erstatninger for tabt erhvervsevne på grund af psykiske lidelser er fordoblet på 7 år.

  Så de tørre tal viser, at vi mentalt slides op, hvis vi ikke holder pauser, og tager de break i arbejdsdagen, som er nødvendige for at fungere optimalt. Og jeg tror, at vi alle kender en kollega, ven eller familie, måske dig selv, som på et tidspunkt er gået ned med flaget, og er blevet langtidssygemeldt fordi man har kørt sig selv for hårdt på arbejdet.

  Læs kronikken, og tag fat i diskussionen ude i dit selskab, blandt dine kolleger og på næste personalemøde.  

  Venlig hilsen  

  Peter Kirkegaard  

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...