Søgefelt

Primære faneblade

  Alt for få anmelder psykiske arbejdsskader

  Arbejdsmiljøblog

  Alt for få anmelder psykiske arbejdsskader

  6. maj 2013 - 12:54

  Arbejdsskadestyrelsen var i sidste uge ude med en opgørelse som viser, at det kun er hver 20. anmeldte psykiske arbejdsskade som bliver anerkendt. DFL er ligesom andre fagforbund oprørte over det lave antal anerkendelser, men der ligger faktisk en langt mere alvorlig problematik bagved: Der er rigtig mange psykiske arbejdsskader, som slet ikke bliver anmeldt. Vores tillidsvalgte møder jævnligt medlemmer, som enten er sygemeldt, eller er på kanten af en sygemelding, på grund af et elendigt psykisk arbejdsmiljø, men det pågældende medlem ønsker ikke sygdommen anmeldt.

  Der er forskellige grunde til, at vores medlemmer ikke vil anmelde: Mange har det stadigvæk dårligt med, at de ikke kan klare arbejdsdagens udfordringer. Det opfattes som pinligt og som et nederlag, hvis man ikke kan klare sit arbejde. Mange frygter også, at blive sat i bås eller gøre sig sårbare ved fyringsrunder - 'Nå, det er ham den skrøbelige eller hende den sårbare, som vi skal passe særligt på'.
  Og endelig er der, som omtalt i artiklen om undersøgelsen, en masse forhindringer for at få anerkendt sin arbejdsskade. Så mange opgiver på forhånd.

  Men sådan skal det ikke være! Det er kun, hvis vi får sagerne frem, at der kan skabes et pres på lovgivningen, sådan at vi omsider kan få anerkendt de psykiske arbejdsskader som forekommer. Så derfor skal du huske at få lægen til at anmelde de skader, som du får kendskab til - tag gerne fat i din tillidsrepræsentant eller DFL.

  Min opfordring underbygges af denne artikel på FTFs hjemmeside, hvor en ny opgørelse viser, at psykiske sygdomme topper listen over, hvad vi bliver syge af på jobbet.

  Venlig hilsen

  Peter Kirkegaard

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...