Søgefelt

Primære faneblade

  Trivsel og dialog fik ansigt

  Arbejdsmiljøblog

  Trivsel og dialog fik ansigt

  8. december 2011 - 0:00

  I mandags gennemførte DFL i samarbejde med Dacapo to teatermøder, hvor de deltagende arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter fik mulighed for selv at styre, hvilken vej udviklingen skulle gå i to spil. De to spil var hentet ud af hverdagen i et forsikrings- og pensionsselskab. Og selv om det var skuespil var situationerne var meget tro mod virkeligheden, og for enkelte blev det meget nærværende, enten fordi man selv har stået i situationen som tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant, eller man kunne genkende situationerne fra kolleger hjemmefra.
   
  Der var stort engegement fra start til slut, og mange ville gerne gøre deres indflydelse gældende og komme med synspunkter på, hvad de så, og hvilken vej der var den rigtige. Men én af de væsentlige pointer i trivsel og dialogarbejdet er, at der ikke kun er én rigtig vej. Og det er mit indtryk at der blev leveret rigtig meget inspiration til hinanden, som man forhåbentlig kan bruge i arbejdet med trivsel og psykisk arbejdsmiljø fremover.
   
  I det første spil kigger vi indenfor i pensionsafdelingen, hvor Kirsten, der er overflyttet fra en anden afdeling, sidder med pensionssager hun ikke rigtig kan overskue, og ikke har fået specielt god oplæring i. Vi følger hende både på arbejdet og hjemme, og det bliver mere og mere tydeligt at der er noget helt galt.
   I det andet spil er der egentlig meget godt styr på det meste, lige indtil arbejdsmiljørepræsentanten finder ud af, at psykiske arbejdsmiljøproblemer bliver løst på en lidt alternativ facon.
   
  Venlig hilsen
   
  Peter K.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...