Søgefelt

Primære faneblade

  Spildt tid eller plus tid

  Arbejdsmiljøblog

  Spildt tid eller plus tid

  24. oktober 2011 - 0:00

  De seneste dage har der været mange skriverier om at vi spilder tiden på arbejdet og at produktiviteten sagtens kan løftes.
   
  Historien stammer fra en underrsøgelse som Ugebrevet A4 og Analyse Danmark gennemførte i den første uge af oktober.  I dag er Finanssektorens Arbejdsgiverforening ude med en konklusion fra analysen om, at finanssektorens ansatte ligefrem kræver mere produktivitet, og at dette står i kontrast til, hvad vi i de forsikringsansatte fagforening DFL siger til arbejdsgiverne.
   
  Det er egentlig en lidt underlig måde at sætte tingene op på.  – Det er som om, at alt fagforeningsarbejde handler om, at medlemmerne skal lave så lidt som muligt.
   
  Nej, det her handler derimod om, at vores medlemmer på den ene side, hver dag mærker at arbejdspresset stiger, fordi kollegaen er fyret, men der er stadigvæk det samme antal opgaver, og på den anden side oplever at der er en masse tidsspilde.
   
  Sidstnævnte er eksempelvis:
   •Opstart af og svartider fra forældet teknologi, det er ikke ualmindeligt at det tager op til 10-15 min at få computeren i gang fra morgenstunden.
   •Dårligt forberedte og afholdte møder, hvor man starter lidt forfra hver gang, hvor der ikke er styring på mødet og hvor konklusioner udebliver. Det er den mest effektive dræber af motivation og engagement.
   •Mangel på en gennemtænkt og afprøvet organisering og tilrettelæggelse af arbejdet, som ender i en opfattelse af, at tingene er meget bureaukratiske og besværlige, eller at kvaliteten ikke er tilstrækkelig, så tingene skal laves om.
   
  Det er sådan nogle forhold som slider på vores medlemmer. Og som ansvarlige medarbejdere byder de ind med forslag til, hvor der er lette produktivitetsgevinster, hvis ellers der er en ledelse som lytter.
   
  Det er sådan analysen skal tolkes. Hvis man i øvrigt dykker lidt ned i analysen vil Finanssektorens Arbejdsgivere også kunne se, at det ikke kun er finansansattes besvarelser, som ligger i den nævnte kategori.
   
  Venlig hilsen
   
  Peter K.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...