Søgefelt

Primære faneblade

  Mobber vi hinanden i forsikring og pension? – 3

  Arbejdsmiljøblog

  Mobber vi hinanden i forsikring og pension? – 3

  25. januar 2012 - 0:00

  Hvad er alternativet til mobning? Det er anerkendelse, opbakning og tillid. Det er de tre emner man skal fokusere på, hvis man vil mobning og chikane til livs.
   
  Som medarbejder i et forsikrings- eller pensionsselskab kan du selv udøve, støtte og bakke op om den måde at være en god kollega på. Går man foran med et godt eksempel, smitter det af på dine kolleger. Og lykkes det ikke første gang, så skal man bare blive ved med at forsøge. Til sidst lykkes det.
   
  Men det kræver at ledelsen spiller med. Vi må forlange at lederne går forrest med et godt eksempel, og ikke selv bidrager til mobning, og griber ind overfor det, hvis det foregår.
   
  Ind imellem kan det være svært for både ledelse og medarbejdere at stoppe det, hvis det er en del af kulturen og måden at være sammen på, når man er på arbejde. I de tilfælde skal der måske tages lidt skrappere midler i brug. Der kan være inddragelse af topledelsen, eksterne konsulenter eller andre, som med opbakning fra topledelsen kan være med til at forandre kulturen i afdelingen eller selskabet.
   
  Hvadenten det er let eller grov mobning som skal stoppes, så skal I sikre jer at få en langtidsholdbar løsning. Det gør I ved at få forandringen – den nye og bedre måde at behandle hinanden på - solidt forankret i alle. Og det gøres bedst ved at tale om det jævnligt, det kan være i kantinen, til personalemøder og afdelingsmøder og ikke mindst i SU. Dialogen er et must.
   
  DFLs “Trivsel og Dialog” – værktøjer kan bruges, men du kan også finde mere inspiration på vores side om mobning og chikane.
   
  Venlig hilsen
   
  Peter K.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...