Søgefelt

Primære faneblade

  Ligestilling mellem psykisk og fysisk arbejdsmiljø

  Arbejdsmiljøblog

  Ligestilling mellem psykisk og fysisk arbejdsmiljø

  23. maj 2012 - 0:00

  FTF har gennem de seneste uger arbejdet ihærdigt på, at få det psykiske arbejdsmiljø sat på dagsorden i trepartsforhandlingerne. Hvorfor det? Svaret er indlysende, flere og flere af os bukker under for hårdt arbejdspres, uklare opgaver og forventninger og fyringer rundt om ørerne på os, og hvis vi oveni skal holde til at være flere år i arbejde, så skal det jo også være et arbejde som ikke slider os op mentalt.
   
  Selvom der i loven er ligestilling imellem fysisk og psykisk arbejdsmiljø, er der det ikke i praksis:
   
  Hvad er det der gør, at den mentalt nedslidte forsikringskonsulent ikke kan få anerkendt sin arbejdsbetingede stress eller udbrændthed efter mange års arbejde med komplicerede anmeldelser og krævende kunder i telefonen, når murersvenden kan få anerkendt sin slidgigt i hofter og knæ efter mange års opslidende arbejde på stilladserne?
   
  Det er derfor, at det er så vigtigt i de forhandlinger der foregår nu, at man i bestræbelserne på, at få os til at arbejde længere, er det helt nødvendigt at finde løsninger på, hvordan vi kan holde til det? Og vi har desværre en lang erfaring som fortæller, at der ført rigtig sker noget på forebyggelsen, når arbejdsskaderne bliver anerkendt.
   
  Venlig hilsen
   
  Peter K

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...