Søgefelt

Primære faneblade

  Indflydelse og krav hjælper hinanden

  Arbejdsmiljøblog

  Indflydelse og krav hjælper hinanden

  3. januar 2012 - 0:00

  Godt Nytår til alle læsere

  Vi lever i en dagligdag, hvor der stadig stilles flere og sværere krav til os som medarbejdere i forsikringsselskaberne. Spørgsmålet er, hvor mange gange vi kan holde til at ledelsesskruen atter drejes en kvart omgang og at vi i næste kvartal skal løbe endnu stærkere end vi gjorde før?
   
  Opskriften har hidtil været at finde mere smarte måder at gøre tingene på (lean, workforce management, etc), men en gruppe tyske forskere fra Göttingens Universitet har nu dokumenteret at graden af indflydelse på eget arbejde har betydning for, hvor høje krav du kan udsættes for.
   
  Ved at undersøge koncentrationen af hormonet kortisol i spyt overfor forsøgspersonernes selvrapporterede velbefindende fandt man ud af, at et højt niveau af indflydelse på arbejdet beskytter mod negative effekter af høje krav i arbejdet.
   
  Der er ganske vist tale om et forsøgsprojekt, så konklusionerne tør forskerne ikke overføre direkte til dagligdagens arbejdspladser, men jeg vover det ene øje og konkluderer at vi nu har endnu en undersøgelse som bekræfter, at hvis man giver mennesker indflydelse og ansvar og det giver mening at udføre arbejdet, ja så kan man også klare mere end hvis man ingen eller ringe indflydelse har.
   
  Du kan læse mere om undersøgelsen her.
   
  Venlig hilsen
   
  Peter K.
   

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...