Søgefelt

Primære faneblade

  Hjælp, hvis din kollega har det skidt!

  Arbejdsmiljøblog

  Hjælp, hvis din kollega har det skidt!

  6. marts 2011 - 0:00

  Det er budskabet i en ny dokumentationsrapport som FTF og Psykiatrifonden har udgivet om mentale helbredsproblemer og sygefravær.
   Hvis vi virkeligt vil gøre noget for at hjælpe stressramte kollegaer, så handler det om at fjerne sin berøringsangst overfor vedkommende, hvadenten man er leder eller kollega.
   
  Vi får flere og flere henvendelser fra medlemmer, som selv er blevet ramt af sygdom, og hænger med humøret og kræfterne til at vende tilbage på job. Og vi har også en del henvendelser fra tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, som søger råd til at hjælpe deres kollegaer, som er ramt af stress.
   Vi ved at hveranden sygemelding skyldes psykiske problemer, og at halvdelen af alle førtidspensioneringer skyldes psykiske lidelser, og det er tal som er eksploderet de seneste år.
   
  Hvad gør vi ved det?
   Rapportens budskab er, at vi alle har en forpligtigelse til at tage fat i kollegaers mentale helbredsproblemer, når vi ser det. Og for at kunne gøre det, skal vi selvfølgelig vide noget om, hvordan man opdager at en kollega har det dårligt, vi skal også vide noget om, hvad det er i arbejdet, der kan skabe stress, angst og måske depressioner, og endelig skal vi vide, hvad vi kan gøre ved det.
   Det kan man læse meget mere om på FTFs hjemmeside og ved at hente rapporten.
   
  Venlig hilsen
   
  Peter K

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...