Søgefelt

Primære faneblade

  Erstatning for psykisk arbejdsskade

  Arbejdsmiljøblog

  Erstatning for psykisk arbejdsskade

  18. november 2011 - 0:00

  En fynsk pædagog oplevede at blive fyret foran alle sine kollegaer da hun deltog i en personaleweekend tilbage i 2004. Det takserede Højesteret i denne uge med en erstatning til pædagogen på 50.000 kr.
   
  Dermed har retten ændret retning i en mangeårig praksis, hvor det har været umuligt at få erstatning for psykisk arbejdsskade, med mindre man har været udsat for vold eller meget alvorlige trusler. Tirsdag sagde Højesteret at skaden falder ind under begrebet “personskade” i erstatningsansvarsloven.
   
  Nu kunne man tro at der er åbnet for, at alle der synes at de er blevet mobbet, uretfærdig behandlet eller på anden har lidt psykisk overlast kan få erstatning. Men sådan forholder det sig ikke. I den aktuelle sag, var der tale om en meget grov behandling som gik forud for fyringen. Samtidig har sagen kørt ved alle tre retsinstanser over 7 år, så der vil næppe komme en lavine af sager, men der er rydet en forhindring af vejen. Vi kender heldigvis ikke til tilsvarende sager i DFL, men psykisk arbejdsmiljø er et af de vigtigste områder i vores branche, og derfor er vi meget opmærksomme på udviklingen.
   
  Du kan se Højsterets afgørelse her
   
  Venlig hilsen
   

  Peter K

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...