Søgefelt

Primære faneblade

  Arbejdsmiljøseminar

  Arbejdsmiljøblog

  Arbejdsmiljøseminar

  17. november 2011 - 0:00

  50 arbejdsmiljørepræsentanter fra hele landet fandt i tirsdags vej til DFLs traditionelle arbejdsmiljøseminar.
   
  Tak for de mange positive tilbagemeldinger på dagens program, som var under temaet Krop og kontor. Det er mit indtryk at vi både fik en dag, hvor der var brush up på vores viden om indretning af kontorarbejdspladsen, og fik sat nye ord på noget af det som et sundt arbejdsliv også handler om: kost, motion, inaktivitet.
   
  Og der var i hvert fald et opgør med, at man ikke kan sidde på én rigtig måde, der er mange måde at sidde rigtigt på, og i virkeligheden var variationen i arbejdsstillinger en af dagens pointer. Ergoterapeut Barbara Bøggild satte også meget fokus på skærmarbejdet (højde og briller). Risikoen for slidgigt i nakken er alt for stor, hvis du ikke har indrettet skærmarbejdspladsen ordentligt.
   
  Eftermiddagens oplæg fra Bente Klarlund Pedersen satte tanker i gang på mange områder, og måske allermest på det felt som kunne hedde, hvordan får vi skabt mere bevægelse i kontorarbejdet? Her er ingen lette svar, men en af vejene frem er, at vi selv må løfte snakken og diskussionerne ude blandt vores kollegaer og i selskaberne.
   For Bentes pointe var, at hvis vi ikke selv gør det, så vil inaktivitet, forkert og for meget mad og for lidt motion blive så stort et samfundsmæsssigt problem, at nogen andre vil tage fat i, hvad vi så skal gøre.
   
  Jeg håber at alle bragte input og ideer med hjem, sådan at der er noget at arbejde videre med. Vi ses igen i 2012, og husk at tage flere af jeres arbejdsmiljørepræsentant-kollegaer med.
   
  Venlig hilsen
   
  Peter K.

  OK 18 konfliktinformation

  13. marts 2018

  For langt de fleste medlemmer af Forsikringsforbundet gælder, at man ikke direkte...